Om oss

Historien om oss går tillbaka till 1984 då Industriellt Utvecklingscentrum AB, IUC, som var Sveriges då hittills enda utvecklingscentrum i sitt slag, etablerade sig i Örnsköldsvik. IUCs uppgift var bl a att hjälpa företagare och uppfinnare med teknisk produktutveckling. På IUC arbetade man med allt från patentutredningar till framtagning av prototyper via konstruktion och provning, dvs hela utvecklingsarbetet. De huvudsakliga arbetsformerna var konsultarbete, utbildning och tillverkning. IUC i Örnsköldsvik var pionjärer inom modernt utvecklingsarbete och var först i Örnsköldsvik med att arbeta med CAD. IUC ägde under 80-talet en IBM stordator och bygdens industri och skolor körde sin utveckling genom denna stordatordrift. Ute hos användarna fanns endast terminaler med skärm och tangentbord som kopplades upp mot stordatorn via modem där all hantering av kommandon och utskrifter hanterades. Bakom IUC stod bland annat Norrlandsfonden och år 2000 köptes IUC upp av Cidema AB och en ny resa påbörjades.
 
Cidema i sin tur, grundades 1994 i Skellefteå och började tidigt arbeta med de senaste teknikerna som 3D-visualisering och 3D-animering och vann under 90-talet utmärkelser för sina innovativa sätt att göra interaktiva reservdelshandböcker. År 2004 bildas Spektrakon AB med en lokal ägare som arbetat fram den typ av verksamhet som idag utgör stommen för företaget.

Affärsidé

Spektrakons affärsidé är att erbjuda kvalificerade tekniklösningar som integrerar produktutveckling, produktionsutveckling och teknisk information. Detta gör att vi bidrar till våra kunders ökade konkurrenskraft.

Besök oss

Spektrakon har säte i Örnsköldsvik och våra kontor ligger i närheten av hockeyarenan. Vi gillar samarbeten och välkomnar varmt besökare.

Lediga tjänster

Älskar du teknik och problemlösning? Har du ett starkt driv, ett stort engagemang och viljan att utvecklas? Då är Spektrakon företaget för dig.